Pamje e enterierit të “bishës” Lamborghini Urus (Video)

Pamje e enterierit të “bishës” Lamborghini Urus (Video)

- in Sport
95
Comments Off on Pamje e enterierit të “bishës” Lamborghini Urus (Video)

.Lamborghini prezantoi dje më në fund modelin e saj të parë SUV pas LM002, të quajtur Urus! Publiku e pret këtë makinë që prej vitit 2012, kur një koncept i saj u prezantua në Beijing Auto Show në vitin 2012

Urus, duket po aq i ngjashëm dhe i bukur sa koncepti i saj, dhe dukeshëm një Lamborghini.

Në pamje të parë pak sa lidhje me çka Lamborghini ofron, Lamborghini Urus, është pasardhës i një modeli të prodhuar në vitet 80. Bëhet fjalë për LM002 e prodhuar nga vitin 1986 deri në vitin 1993, në vetëm 328 egzemplarë.

Në brendësi, konsoli i mesit është më i “civilizuar” dhe ergonomik se sa modelet nga e cila është influencuar. Ishte pikërisht Range Rover Velar e para e cila vendosi të përdorë 2 ekranë në mes, të vendosur shumë bukur, aspekt dizajni i cili u ndoq edhe nga shumë kompani të tjera. E njëjta gjë ka ndodhur edhe me Urus. Timoni ka një “dysheme” të sheshtë, karakteristike për të gjitha makinat e Lamborghini.
Ndërkohë, se dilja e shoferit është e vendosur goxha poshtë, ashtu siç i ka hije një makinë me një emblemë të tillë. Butoni i ndezjes është i njëjtë me atë të Huracan dhe Aventador, dhe leva e marshit ndodhet mbi këtë buton. Por si një SUV, kjo makinë është e destinuar të kryejë edhe funksione të tjera. Tashmë përveç Strada, Sport dhe Corsa, Urus ka edhe Terra (baltë), Sabbia (rërë), Neve (borë).

Përsa i përket motorrit, ajo është e paisur me një motorr 4.0 liter V8 twin-turbo, i aftë të prodhojë 650 kuaj fuqi. Kjo për shkak se motorri turbo, mundet të prodhojë më shumë fuqi në xhiro motorri të ulëta. Në terrene të vështira, dhe në shpejtësi e xhiro të ulëta, makina do të jetë më e lehtë të drejtohet.

Kambio është një me 8 shpejtësi, 4×4 me active torque vectoring. Ky trasmision është programuar të çoje 60% të fuqisë në gomat e pasme. Por, e aftë të dërgojë deri në 70% në gomat e para në kushte të caktuara. Gjithashtu, deri në 87% në gomat e pasme, për t’i dhënë një sens më sportiv makinës.

Lamborghini Urus, është e paisur me frena karbon-qeramike, suspensione me ajër, stabilizatorë aktiv, dhe 4-wheel-steering. Ne gjithë këto të dhëna, kompania pret që “krijesa” e tyre e re të thyejë disa rekorde. I tillë është rekordi në pistën e Nurburgring. Aktualisht, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ka regjistuar (si një SUV) kohën më të shpejtë me 7:51.7.
Do të ishte pak e pa pranueshme nëse një makinë me 145 kuaj fuqi më shumë dhe kaq teknologjike, të zgënjente. Lamborghini gjithashtu thotë se Urus përshpejton nga 0 në 100km/h për 3.6 sekonda. 0 në 200km/h për 12.8 sekonda, dhe shpejtësi maksimale prej 305km/h.

Pritet që në dhjetor të vitit 2018, të ofrohet edhe një Urus hibrid. Kjo, e njëjtë me Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, i cili prodhon 680 kuaj fuqi.

Prodhomi i saj do të bëhet në fabrikën e Lamborghin në Sant’Agata Bolognese në Itali. Klientët e parë, do t’a marrin në dorëzim makinën e tyre ne muajt e parë të vitit 2018.

Çmimi i saj do të jetë diçka më pak se $200.000, duke e bërë atë të përballueshme nga më shumë njerëz. Kompania pres rreth 3500 shitje vjetore, pak a shumë sa shitjet e Huracan dhe Aventador së bashku.
Video: 

You may also like

Kamenicë: AVOKATI I POPULLIT DHE NJËSIA KOMUNALE PËR TË DREJTAT E NJERIUT, NJË HAP MË AFËR QYTETARIT

Avokati i Popullit në bashkëpunim me Njësinë Komunale